maandag 25 januari 2010

Verkiezingskoorts

Het kon natuurlijk niet uitblijven; ook in Beverwijk is de verkiezingskoorts uitgebroken zo snel al na het verdwijnen van de Mexicaanse griep. Op diverse plekken staan borden met verkiezingsleuzen. De meeste zijn vanuit de auto niet goed te lezen.

De eerste poster is die van de PvdA met daarop “Iedereen telt!” Het is een leuke kleurrijke poster, alleen de slogan lijkt wel dezelfde als 12 jaar geleden. Iedereen telt nog steeds mee, dat is waar. Maar niet iedere kiezer voelt dat zo en dat gevoel is ook al van 12 jaar geleden. Maar de slogan is positief en er is weinig mis met een positieve slogan. En het is ook nog eens een keer letterlijk “Iedereen telt” want er zijn heel wat mensen nodig om met de hand de stemmen na 21 uur ’s avonds te tellen.

Daarnaast hangen kleine posters van het CDA. Er staat een foto op van Vincent Kellenaar, maar dat kun je uit de verte niet goed zien. Ik denk dat ze ook best grotere posters zullen hebben, maar die kleintjes “smoelen” in ieder geval niet zo goed en dat heeft niets het gezicht van de lijsttrekker te maken.

Dan hangt er nog een poster van de grote kerk van Beverwijk met een kleine foto van kandidaten ernaast. Die zal wel van Gemeentebelangen zijn. “Uw belang is ons belang” wordt blijkbaar uitgelegd als “uw kerk is onze kerk”. Maar de Grote Kerk is gewoon van iedereen, toch? De mensen vallen in ieder geval in het niet bij de kerk en ik kon niet zien wie er op stonden. Straks maar even de site checken.

Dan daarnaast nog groen/rode postertjes. Welke partij zou dat dan zijn? Groen Links, denk ik. Het is in ieder geval een bescheiden partij of een partij die klein wil blijven. Opvallen doen ze in ieder geval niet. En ik vind het ook een beetje een veeg teken dat je niet weet of je groen of rood bent. Dan is het CDA toch duidelijker!

Democraten Beverwijk zag ik niet terug, maar die zitten ook niet meer in de raad dus echt opvallend is dat ook weer niet.

Hoe anders kan het als je de witte poster, van wat later de VVD blijkt, bekijkt. Ik zag de tekst: “Hoe minder belasting, hoe minder de gemeente kan verspillen.” En ik dacht bij mezelf dat het wel een verkiezingsposter van de PVV zou zijn. Zo populistisch, zo negatief. Niet echt van een gerenommeerde bestuurderspartij als de VVD, toch! Ik denk niet dat als Frans Koster weer in het college zou zitten, hij al het geld wat hij samen met de andere collegeleden gaat uitgeven als geldverspilling ziet. Daar doe je het toch niet voor, dan kan je net zo goed thuis blijven! Kruip dan liever met je verkiezingskoorts in bed, maak een lekker grog voor jezelf, haal wat slaap in en ga dan met nieuwe moed nieuwe leuzen verzinnen en beplak de borden opnieuw. Ik heb ook nog wel wat collegiale adviezen (kosteloos, dus geen geldverspilling en geen belastingverhoging):) :) :)

Stem Frans, dan weet je tenminste wie de baas is!
Stem Puck, voor de minima-inkomens binnen de VVD!
Stem Robert, dan heeft de gemeente volgend jaar ook strooizout!
Stem Birol, voor een goed geïntegreerde VVD!
Stem Paul, voor de jonge, rechtse stem in de raad (als het mag van Frans)!

Er is geen beter medicijn tegen verkiezingskoorts dan een leuke campagne, waarin alle kandidaten voor de nieuwe raad zoeken naar manieren om samen op een constructieve manier Beverwijk te besturen, zodat het voor iedereen een fijne stad is om in te wonen, werken en recreëren.

Utopie of werkelijkheid? De kiezer bepaalt op 3 maart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten