maandag 22 maart 2010

En nu naar buiten en bewegen!

Het was mooi weer zondag 21 maart, de dag dat de lente toch eindelijk echt begon. Op de Bazaar was het NK Panna georganiseerd, waar ook door Streetrulez en de gemeente Beverwijk aan meegewerkt werd. Buiten was met opblaasranden een veldje gemaakt, waar lekker gevoetbald kon worden maar waar ook ruimte was voor clinics. Zo werd er touwtje gesprongen, maar dan op een manier die ik vroeger niet voor mogelijk had gehouden. Wij vonden het al heel wat als we met dubbele touwen in de weer waren. Dan moest je oppassen dat je niet in de touwen verstrikt raakte. Maar dit was meer een show van hoe ingewikkeld je kon springen met hoge jumps en draaien. Ook was er een clinic streetdance en gelukkig was er door het mooie weer genoeg animo om buiten lekker in de weer te zijn.

In de grote Panna tent was het ook druk. Bij Panna voetbal hoort een bepaald soort muziek, die tussen muziek en schreeuwen in zit. Het volume is ook zo hard, dat je eigenlijk niet kunt praten. Maar dat is ook helemaal niet de bedoeling. Je komt om naar panna te kijken. Het proberen iemand door de benen te spelen (het poorten van vroeger) of anders zoveel mogelijk doelpunten te scoren.

Ik kwam niet speciaal om veel naar Panna te kijken. De gemeente Beverwijk had een kraam van Wijkgericht werken en Beverwijk Beweegt. Zo wilden we aandacht vragen voor het genoeg bewegen van de jeugd. We deelden zakjes uit met een appel en koekjes om na het zo belangrijke bewegen ook een gezonde voeding (in ieder geval de appel) te bevorderen. Deze actie was een groot succes en de medewerkers deelden in totaal wel 1500 zakjes uit. Ook was er informatie te vinden over wijkgericht werken, er waren gadgets en er was veel informatie over de verschillende doelgroepen van Beverwijk beweegt. Zo is er speciale aandacht voor de groep ouderen die we ook met projecten vanuit de gemeente ondersteunen. En voor de jongeren hebben we Streetrulez. Het is al een groot succes bij de jongens en nu gaan er vanaf mei ook speciale avonden komen voor meiden, waarin allerlei sporten worden aangeboden. Vanaf 19 mei starten deze op het Johan Cruijff Court en ik ben heel benieuwd. Soft-tennis, hockey, streetdance, van alles is mogelijk. Het hangt ook af van wat de meiden zelf willen.

Veel jongeren die ook aan de Panna meededen waren erg enthousiast over het gratis “lunchpakketje” van de gemeente. Ook ouderen wilden er graag 1 als versnapering. Als we ons verstaanbaar konden maken, legden we uit over de actie Beverwijk Beweegt en het belang van voldoende beweging. Mensen uit andere gemeentes bleven soms ge├»nteresseerd bij het informatiemateriaal kijken en vragen stellen. Zo ontmoetten we enkele ambtenaren uit andere gemeentes die de actie ook bij hun eigen gemeente wilden gaan introduceren. Geweldig, toch? We laten als gemeente zien dat wij werk maken van zaken waar veel andere gemeentes alleen maar de mond vol van hebben. In Beverwijk doen we het gewoon.

Ik wil in mijn blog ook nog even stilstaan bij de mensen vanuit de gemeente die er ook op zondag gewoon staan. Dat zijn de mensen van Wijkgericht Werken: Inge Koopman, Vincent Boelhouwer en Mercedes Gonzalez. Ook het hoofd Wijkzaken (vanaf 1 april is hij weer terug op het oude nest) Dirk Hulskes was een tijd aanwezig. We mogen blij zijn dat we in Beverwijk kunnen rekenen op dit enthousiaste team dat een grote rol speelt bij het op de kaart zetten van de activiteiten van onze gemeente. Maar ook Robin Welp van Street Rulez die zo enthousiast Streetrulez in korte tijd zo populair heeft weten te maken in Beverwijk verdient een compliment. Op dagen als gisteren ben ik trots dat ik wethouder van Beverwijk ben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten