dinsdag 2 februari 2010

Beverwijk kan beter!

Dankzij Dagblad Kennemerland ben ik op de hoogte van het bestaan van het filmpje “Beverwijk kan beter”van Groen Links. Nu sta ik altijd open voor verbeteringen, dus ik ben meteen naar www.Beverwijkkanbeter.nl gegaan voor adviezen van Groen Links.

Het filmpje begint met de crash van Wall Street. Allemaal namen van bedrijven die min of meer de oorzaak zijn geweest van de economische crisis waar ook Nederland in is beland. Daarna een stukje landelijke politiek. Balkenende geeft aan dat dit de ernstigste recessie sinds tijden is en Femke Halsema heeft het over gerichte investeringen, die we moeten gaan doen voor een verantwoorde economische groei. Niks mis mee, Femke is een slimme meid! Net zo slim als het college en de raad van Beverwijk die de economie willen stimuleren door te investeren in een nieuw stadhuis, verplaatsing van Heliomare naar een toplocatie op het Stationsplein, Wijkerbaan en nog meer.

Daarna gaan we eindelijk over naar Beverwijk. Maar wat kan er voor Beverwijk nu beter volgens Groen Links? Ze willen de Voedselbank. Maar die is er al. Ze willen een cultuurcentrum in Wijk aan Zee. Maar dat tijdelijke cultuurcentrum aan De Relweg komt er ook al. Dat heeft het huidige college nog geregeld. Dan wil men nog een buurtcentrum in De Broekpolder. Dat is nu ook vrijwel gereed. Nog meer wensen: het zwembad! Is er ook al en heeft nu zelfs een nieuwe lift. Het theater, de bibliotheek, dat zijn toch ook zaken die al lang bestaan en aan kwaliteit enorm gewonnen hebben de afgelopen jaren.

Dus wat wil Groen Links nu zeggen met dit filmpje? Ze willen Beverwijk helemaal niet beter hebben. Ze vinden Beverwijk goed zoals het nu is en willen dat zo houden. Maar zeg dat dan! Dan zitten we op hetzelfde spoor. Maar doe dan niet eerst alsof Groen Links allerlei nieuwe ideeën voor Beverwijk heeft. Ik wil ze trouwens nog wel wat suggesties aan de hand doen, we doen het tenslotte samen in de politiek, toch?

Meer activiteiten op straat voor de jeugd! Laagdrempelig, gratis toegankelijk, op beweging gericht. Meer aandacht voor een gezonde leefstijl voor de aandachtsgroepen minima, ouderen, jeugd. Educatieve projecten op De Baak voor de scholen. Ook educatieve projecten op het gebied van het voorkomen van schulden bij de jeugd. Bredere aandacht voor onderwijsachterstanden; niet alleen op taal gericht, ook op rekenen. Ondersteuning van de activiteiten in het cultuurcentrum in Wijk aan Zee. Opknappen van de speeltuinen zodat de jeugd veilig kan spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Hier had je toch ook een leuk filmpje over kunnen maken? Maar mijn conclusie na het bekijken van het huidige, wat conservatieve filmpje en na het bestuderen van de site van Groen Links (trouwens bij de poll heb ik gestemd op andere combinatie!) is:
Beverwijk kan niet heel veel beter, Beverwijk moet de kwaliteit behouden die het heeft!

Als we dat kunnen bereiken de komende jaren, waarin de gemeente de klappen van de recessie in het gemeentefonds zal gaan voelen, zijn we spekkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten