maandag 22 februari 2010

Campagne voeren

In Beverwijk zijn we volop bezig met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen zaterdag zijn we met een PvdA kar langs diverse winkelcentra gereden om mensen aan te spreken en flyers en ballonnen uit te delen. Veel gesprekken gingen toch over de val van het kabinet, waar veel mensen niet rauwig om bleken. Diverse keren werd de duim naar ons opgestoken, van: goed, hoor! Maar ook wilden sommige mensen niet eens praten door “ die rotzooi uit Den Haag” . Volgens de tv zou het de PvdA virtueel zetels opleveren. Of dat echt zo is, moet nog maar blijken. Ondertussen vallen de kopstukken in Den Haag over elkaar heen. Als je alle verhalen moet geloven is er geen kopstuk dat niet liegt in zijn eigen voordeel. Lekker voorbeeld voor de plaatselijke politiek.

Ben ik er ongelukkig mee dat het kabinet gevallen is? Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Het is jammer dat in tijden dat er oplossingen moeten worden gevonden voor de grote bezuinigingen, een kabinet valt. Slagvaardig kan men nu niet aan de gang. Maar, als ze door waren gegaan, waren ze er dan wel uitgekomen? Ik geloof er niets van.

Het is wel jammer dat de kans klein wordt dat de PvdA een rol speelt in het volgende kabinet. Misschien dat de kreet: “ wie breekt, betaalt” niet opgaat voor het aantal zetels dat behaald gaat worden. Maar vertrouwen in de PvdA als medebestuurder zal niet groter zijn geworden. Trouwens ook niet in het CDA. Een topman als Verhagen heeft een kwalijke rol gespeeld door de PvdA zo voor het blok te zetten. Lekker figuur om mee samen te werken. Balkenende is zijn gezag nu echt voorgoed kwijt. Hij werd al geen Europese minister president, maar wie wil hem nu nog in Nederland nu ook zijn vierde kabinet geknald is? En de ChristenUnie kan het denk ik ook wel vergeten. Ondanks het feit dat zij nog hebben geprobeerd compromissen op tafel te toveren. Zoveel invloed als ze nu in het kabinet hebben gehad, krijgen ze niet snel terug. De ‘magic’ van Rouvoet is uitgewerkt.

Maar wat gaat er nu gebeuren? Wie gaat na de verkiezingen de uitdaging aan om de grote problemen met de bezuinigingen in Nederland op te lossen? Wilders samen met Verhagen en Rutte, met daaraan toegevoegd Pechtold? Lijkt ook geen combinatie die het langer dan anderhalf jaar vol kan houden. Maar je weet maar nooit.

Nu eerst nog even de gemeenteraadsverkiezingen. We zullen veel moeite moeten doen om de plaatselijke items bij de burgers op het netvlies te krijgen. We zullen veel folders moeten verspreiden zodat we de mensen in ieder geval kunnen informeren. De plaatselijke PvdA heeft folders gemaakt voor verschillende onderwerpen: Pvda en ouderen, PvdA en Jong Beverwijk, PvdA en Wijk aan Zee, PvdA en groen, PvdA en cultuur, PvdA en sport, PvdA en vitale stad en een algemene folder “Waarom zou ik PvdA stemmen”? Want dat is toch de vraag die veel mensen zich zullen stellen. Wat gaat de PvdA doen de komende jaren in Beverwijk? In de algemene folder komen de volgende zaken aan de orde:
1. Uitbreiding realiseren van levensloopbestendige woningen.
2. Solide minimabeleid met speciale aandacht voor de jeugd.
3. Niet bezuinigen op de kwaliteit van de voorzieningen aan het Kerkplein.
4. Moriaan behouden voor Wijk aan Zee.
5. Onderhoud groen op goed niveau houden.
6. Goede, betaalbare voorzieningen op sportgebied.

Bij elke themafolder gaan we ook uitgebreid op die vraag in wat de PvdA wil voor ouderen, jongeren, cultuur, sport, Wijk aan Zee, groen, vitale stad. We hebben veel zorg aan de folders besteed, omdat dit eigenlijk de enige manier is om heel veel mensen te bereiken. Natuurlijk spreken we op straat ook heel wat mensen aan, maar dat is toch altijd een beperktere groep. Verder hebben we ook deze week weer een dubbele pagina in De Beverwijker en ook de laatste pagina staat in het teken van onze doelen met Beverwijk voor de komende vier jaar.

We hopen dat mensen snappen dat we veel goeds hebben bereikt de afgelopen jaren dat we hebben bestuurd. We hebben de tien zetels die we van de kiezer hebben gekregen goed benut. En natuurlijk willen we blijven doorgaan. Dus we hopen dat de mensen positief denken, positief stemmen op PvdA lijst 1.

1 opmerking:

  1. Ik mis nog steeds het onderwerp dierenwelzijn .....

    Vergis je trouwens niet in de CDA-stemmers, die zijn o.h.a. vrij loyaal naar hun partij toe.

    Groet,
    Ingrid v. V.

    BeantwoordenVerwijderen